top of page
J-A-media-IMG_4518.jpg

Auto fotografie: 7 tips

Foto's van je auto maken? In deze blog krijg je 6 tips om professionele foto's van je auto te maken. Of je net begint of een ervaren autofotograaf bent deze tips zijn cruciaal.

Automotive fotografie

1. Locatie = key

Kies een geschikte locatie voor het fotograferen van de auto. Denk aan plekken met een mooie achtergrond zoals een verlaten industrieterrein, een stedelijke omgeving of een pittoresk landschap. Ga voor een omgeving die de uitstraling van de auto versterkt en aanvult. 

Autofotografie
Wat is een polarisatiefilter?

2. Polarisatiefilter

Wat is een polarisatiefilter? Een filter voor de lens van je camera die gepolariseerd licht kan filteren, waardoor ongewenste schittering wordt verminderd en kleuren meer verzadigd lijken.

Een auto is door de lak soms net een spiegel met veel reflectie. Tijdens het fotograferen van een auto is een polarisatiefilter dus geen overbodige luxe. 

3. Compositie

Experimenteer met verschillende hoeken en perspectieven om de beste compositie van de auto te vinden. Denk na over de lijnen en vormen van de auto en hoe je deze het beste kunt benadrukken.

 

Als voorbeeld: een lage hoek kan de kracht en sportieve lijnen van een sportauto accentueren.

Rijdende foto auto
fotografie in de mist

4. Mooi weer

Een blauwe lucht en zon zijn niet altijd garantie voor mooie foto's van je auto.

Probeer het eens met minder mooi weer, als het regent, sneeuwt of mistig is buiten. Dit zorgt voor een unieke sfeer en voegt diepte toe aan je foto's. Speel met de schaduwen en het licht om je auto op de meest flatterende manier vast te leggen.

5. Bewerking

Het bewerken van je foto's kan het verschil maken tussen een unieke en een doorsnee foto van je auto.

Tegenwoordig is het eenvoudiger dan ooit. Met de enorme verscheidenheid aan foto-editing-apps beschikbaar, zoals Photoshop Express of Snapseed. Met deze apps heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

Fotos bewerken op telefoon
detail fotografie

6. Details

Vergeet niet om ook de mooie details van de auto vast te leggen. Denk aan de logo's, velgen of de unieke kenmerken die de auto onderscheiden. Close-upshots kunnen interessante composities creëren en het karakter van je auto laten zien.

7. Alles schoon?

Een schone auto zorgt voor een professionelere uitstraling van je foto's. Maak de auto grondig schoon voordat je begint met fotograferen. Vergeet niet om ook de wielen en ramen schoon te maken, aangezien juist deze details opvallen op de foto's.

Ook de omgeving controleren is niet onbelangrijk, afval op de achtergrond is natuurlijk zonde van de foto's.

Automotive fotografie
Autofotograaf

8. Bonus tip

Auto fotografie is een vak apart, dus blijf oefenen en experimenteren met verschillende technieken en stijlen. Zoek inspiratie op bijvoorbeeld Instagram of Pinterest, loop mee met een ervaren fotograaf, koop een fotografie cursus, en probeer vooral nieuwe dingen uit om je eigen stijl te ontwikkelen.

Automotive foto's? Wij helpen je!

Wij helpen je met kwalitatieve foto's om jouw consument te bereiken. 

bottom of page