top of page
Image by Fidel Fernando

Waarom goede foto's laten maken?

In deze blog leren we van Airbnb, bekijken we wanneer goede foto's écht van belang zijn en het effect op je marketing strategie.

Waarom goede foto's laten maken?

Of je een nieuwe website bouwt of je social media posts wilt verbeteren - je hebt altijd goede foto's nodig.

 

Een goede foto is samen met tekst de basis van wat je wilt vertellen of laten zien. Voorbeeld, je wil vertellen over je nieuwe keuken. Je vertelt over de kleuren en materialen, iemand kan zich al enigszins een beeld vormen. Wanneer je een foto laat zien weet iemand direct, tot in de details wat je bedoeld. Wel zo makkelijk!

At work
Start artikel
Hotel Room

Airbnb begon met goede foto's

Toen het bedrijf Airbnb begon, liepen ze al snel tegen het feit aan dat de foto's van de kamers die ze aanboden écht slecht waren.

 

De oplossing? Ze maakten professionele foto's en aan het eind van de maand was hun omzet verdubbeld.Goede foto's zijn dus belangrijk. Het zorgt voor een goed gevoel bij een (potentiële) consument en zet eerder aan tot actie.

Wanneer zijn goede foto's een must?

We maken allemaal dagelijks foto's met onze smartphones, maar waarom zouden we professionele foto's laten maken? Waarom zou je investeren in goede foto's voor belangrijke gelegenheden? Ontdek op welke drie momenten je het beste wél voor een professionele fotograaf kan gaan.

Foto's op je bruiloft

Laten we beginnen met mogelijk het belangrijkste moment in ons leven: onze bruiloft. Onze trouwdag is een dag vol emotie, liefde en geluk. Het vastleggen van deze speciale dag met een professionele trouwfotograaf kan ervoor zorgen dat je deze herinneringen voor altijd kunt koesteren.

 

Een trouwfotograaf van J-A media zal niet alleen de belangrijkste momenten vastleggen, maar ook de subtiele details, emoties en sfeer. Met deze goede foto's kun je terugkijken op je bruiloft en opnieuw die gevoelens van geluk en liefde ervaren.

Wedding Dress
Living Room Interior

Woningfotografie

Ook bij het verkopen van een woning is goede fotografie van onschatbare waarde. Potentiële kopers maken meestal eerst online kennis met een woning. Dus, wat is de eerste indruk die je wilt maken? Door professionele foto's te gebruiken, kun je de sterke punten van je huis benadrukken en de aandacht van potentiële kopers trekken. Goede foto's kunnen de ruimtes in je huis groter, lichter en aantrekkelijker laten lijken. Dit vergroot de kans op een succesvolle verkoop en kan zelfs leiden tot een hogere verkoopprijs.

Kantoor foto's 

Ook voor bedrijven is goede fotografie van essentieel belang, vooral als het gaat om kantoorruimtes. Een professionele uitstraling is cruciaal om vertrouwen te wekken bij klanten, potentiële werknemers en partners.

 

Met kwalitatieve foto's van je kantoorruimte kun je laten zien dat je een goed georganiseerd en professioneel bedrijf bent. Dit kan de geloofwaardigheid van je bedrijf vergroten en je onderscheiden van je concurrenten.

At the Office

Fotografie in je marketing aanpak?

Goede foto's kunnen ook dienen als marketingmateriaal, zowel online als offline. Ze kunnen gebruikt worden in flyers, brochures, social media posts en andere advertenties om de aandacht van klanten te trekken. Goede foto's kunnen helpen om een merkidentiteit op te bouwen en de waarden en kwaliteit van een bedrijf over te brengen.

Living Room Interior

De trigger naar conversie

Conversie houdt in dat een online bezoeker overgaat tot een bepaalde actie. Het eerder gegeven voorbeeld van Airbnb liet zien dat het gebruiken van goede foto's kan zorgen voor meer boekingen. De foto moet dan natuurlijk wel in het geheel of het verhaal passen.

 

Een goede foto kan de consument overtuigen om door te gaan tot actie. Dat is niet vreemd want een goede foto laat zien of hetgeen waar de consument naar kijkt wel of niet bij de verwachting aansluit. Als het een goede en van hoge kwaliteit foto is zal de kans tot conversie nog groter zijn.

Foto's laten maken? Ja dus!

Hoogste tijd voor nieuwe foto's! Bij J-A media helpen we je van A tot Z - eerst maken we foto's om deze vervolgens te vertalen naar diverse kanalen.

 

Zo bereik je jouw doelgroep op een unieke en vooral effectieve manier.

At the Office
Hulp nodig? Wij helpen je!

Betere foto's voor je website, social media of iets anders? Wij helpen je graag om de perfecte foto's te maken. We komen graag met je in contact.

bottom of page