top of page
Travel Selfie

Hoe maak je een Instagram Reels?

In dit artikel krijg je stap voor stap antwoord op de vraag hoe je een Instagram Reels maakt en ook hoe je jezelf kan onderscheiden met jouw Instareels. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

Wat is een Instagram Reel?

Wat is een Instagram reels?

Een Instagram reel is een korte verticale video die je kunt opnemen, editen en voorzien van muziek via de Instagram app. Deze Instagram video kun je delen zodat jouw volgers en mensen die je niet volgen het kunnen zien. Een Instagram reel duurt gemiddeld tussen de 15 en 30 seconden.

Phone on Desk
Business Meeting

Waarom een instareel?

 • Verhoogde zichtbaarheid: Instagram Reels hebben de mogelijkheid om op de Verkennen-pagina te verschijnen, en krijgen door het het algoritme extra zichtbaarheid en daardoor kun je viraal gaan en je Instagram-account sneller laten groeien.

 • Kans om virale content te creëren: Omdat Reels kort en vermakelijk zijn, hebben ze sneller het potentieel om viraal te gaan en meer mensen te bereiken dan gewone posts.

 • Het delen van je creativiteit: Door gebruik te maken van de verschillende bewerkingsmogelijkheden en effecten in Reels, kun je je creativiteit uiten en je content op een leuke en interessante manier presenteren.

Wist je dit?

Het voornaamste voordeel van Instagram Reels is dat het algoritme anders reageert op deze functionaliteit dan op een reguliere post. Reels kunnen gedurende meerdere dagen in de feed van gebruikers blijven verschijnen, terwijl de kans hierop bij een foto- of videopost aanzienlijk kleiner is.
 

Dit maakt Instagram Reels een uitstekend middel om een breder publiek te bereiken en optimaal gebruik te maken van het algoritme. Daarnaast beschik je over een aparte Reels-feed waar gebruikers Reels op een rij kunnen bekijken, en ze verschijnen tevens in het reguliere 'Home'-feed van Instagram, waardoor je dubbel zoveel kans hebt om gezien te worden!

Zo maak je een Instagram Reels

 • Klik op 'Reels' onderaan de Instagram-camera. Je krijgt diverse bewerkingstools te zien aan de linkerkant van je scherm. Deze kun je gebruiken om je reel te maken. 

 • Audio: zoek naar een nummer voor je reel in de muziekbibliotheek van Instagram.

 • AR-effecten: selecteer een van de vele effecten in de effectengalerij om meerdere clips met verschillende effecten op te nemen. 

 • Timer en aftellen: stel de timer in om je clips handsfree op te nemen. Zodra je op Opnemen drukt, wordt er afgeteld van 3 tot 1.

 • Uitlijnen: Lijn objecten van je vorige clip uit voordat je je volgende video opneemt. Dit helpt naadloze overgangen te creëren voor momenten zoals wisselingen van outfits.

 • Snelheid: kies ervoor om een gedeelte van de geselecteerde video of audio te versnellen of vertragen.

 • Reels kunnen als een reeks clips (een voor een) of allemaal tegelijk worden opgenomen, of je kunt video's uploaden vanuit je galerij. Neem de eerste clip op door de knop 'Opnemen' ingedrukt te houden. Je krijgt tijdens de opname bovenaan het scherm een procesindicator te zien. Stop met opnemen om iedere clip te beëindigen.

 • Upload je Instagram reels en voeg een caption (tekst) toe met meer context over de Instagram Reels.

Reels Instagram maken

Hoe krijgt je Instareel meer views?

Door jezelf te onderscheiden. Dat is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? Een aantal tips zullen je hierbij helpen: kies een mooie omslag zodat de video opvalt, zorg dat je Instagram Reels niet te lang wordt en maak de video bijvoorbeeld informatief, grappig of motiverend.

Probeer ook veel inspiratie op te doen, Instagram Reels bekijken en opslaan van andere kan je helpen in te zien wat je wel en niet leuk vindt. En tot slot, oefenen baart kunst dus maak meerdere video's en leer wat wel en niet werkt.

Visual Director
Hulp nodig? Wij helpen je!

Meer views, likes en interactie? Wij helpen je graag om die doelen te bereiken. Met de juiste strategie zorgen we dat jouw content gezien wordt. 

bottom of page