top of page
At work

4 stappen: LinkedIn optimaliseren

Je LinkedIn profiel optimaliseren met 4 stappen in 2023. Stappen die je helpen op te vallen bij je target audience en recruiters. We helpen je stap voor stap naar een beter LinkedIn account.

Waarom LinkedIn?

Het in 2002 opgerichte sociale media platform heeft als missie om 'professionals van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen, zodat ze productiever en succesvoller kunnen zijn.' (bron: LinkedIn). Met meer dan 850 miljoen leden biedt dit platform je mogelijkheid om bijvoorbeeld een nieuwe baan te vinden of je netwerk uit te breiden. 

Anchor: LinkedIn
Image by NordWood Themes
Job Interview

Je doel op LinkedIn

Als je je netwerk wil uitbreiden, in contact wil komen met mensen uit een specifiek vakgebied of een nieuwe baan zoekt, dan is LinkedIn het ideale platform. Ongeacht je doel of reden dat je op LinkedIn zit, het hebben van een professional profiel vergroot de kans om dit doel te realiseren. Laten we beginnen met het optimaliseren van 4 punten, stap voor stap. 

1. Optimaliseer je profielfoto

Het hebben van een duidelijke en scherpe profielfoto is essentieel, het geeft het gevoel van vertrouwen bij je netwerk en recruiters. Zorg ervoor dat je profielfoto minimaal 400x400 pixels is. ​Ook kan je kiezen wie je foto mogen zien - wij adviseren om 'iedereen' te kiezen.

Confident Businessman
Image by Nathana Rebouças

2. Gebruik de LinkedIn banner

Naast het hebben van een profielfoto is het gebruiken van de LinkedIn banner handig. Je banner kan meer vertellen over wat je doet als professional of waar je passie ligt. De meeste bedrijven bieden intern een generieke bedrijfs banner aan. Zorg ervoor dat de kwaliteit minimaal 1584 pixels bij 396 pixels is (4:1 aspect ratio).

3. Jouw persoonlijk verhaal

De eerste indruk is belangrijk, ook op LinkedIn. De 'over jou' sectie geeft je de mogelijkheid om (met 2,000 karakters) over jezelf te vertellen. Je kunt hier vertellen over wat jij kunt bieden aan je target audience, wat je hebt bereikt in je carrière of waarom jij uniek bent als persoon. Tip: gebruik keywords die opvallen binnen je netwerk en update je tekst van tijd tot tijd om altijd relevant te blijven. 

Man Working from Home
Video Call

4. Gebruik je headline

Als netwerken en je eigen branding opbouwen belangrijk je doel zijn, dan moet je je headline goed gebruiken. Waarom? Je headline, samen met je profielfoto is wat LinkedIn gebruikers van je zien, zonder dat ze op je profiel zijn. Dit is als het ware de call to action naar je profiel.

Meer tips? Wij helpen je!

Bereik je target audience bereiken of vind een nieuwe baan.

bottom of page