top of page
Employee

Instagram: trends & tips in 2023

Het gebruik van Instagram blijf maar groeien, ook in 2023. Dit zorgt voor kansen om als bedrijf je doelgroep nog beter te kunnen bereiken. Wat zijn Instagram trends in 2023 en hoe kan jij deze als onderneming toepassen?

Instagram groeit, ook in 2023

Een Instagram reel is een korte verticale video die je kunt opnemen, editen en voorzien van muziek via de Instagram app. Deze Instagram video kun je delen zodat jouw volgers en mensen die je niet volgen het kunnen zien. Een Instagram reel duurt meestal tussen de 15 en 30 seconden.

Instagram reels
Wat is een Instagram Reel?
Hoe werkt een instagram reel?

Waarom een instareel?

Een Instagram Reels maken biedt de mogelijkheid om je creativiteit te uiten, nieuwe mensen te bereiken en jouw Instagram account beter zichtbaar te maken. Veel mensen zijn fan van Tik Tok, hierdoor wil Instagram dat ook Instareels meer gebruikt gaat worden. Hoe? Zoals Instagram zelf zegt "korte video, groot podium". nieuwe content wordt beter zichtbaar gemaakt voor een groter publiek.

Zo maak je een Instagram Reels

 • Open de Instagram app en kies 'Reel'

 • Klik op het muziek icoontje om muziek toe te voegen

 • Kies de lengte van de reel: 15, 30 of 60 seconden

 • Vervolgens kun je via de app je video opnemen

 • Ook kun je beelden van je telefoon uploaden

 • Gebruik eventueel tekst, een voice-over, filters of een gifje

 • Klik op 'volgende' voor het eindscherm

 • Kies je omslag of een gebruik een bestaand beeld als omslag

 • Voeg hier je 'caption' toe (tekst of context van de reel)

 • Kies of je de post wel of niet op je account pagina wilt zien, eventueel kun je het beeld wijzigen via 'profielfoto bijsnijden'

 • Klik op 'Opslaan als concept' als je de post op een ander tijdstip wilt doen of later iets wilt aanpassen.

 • Klik op 'delen' als de Reel online mag

Reels Instagram maken
Meer views instagram Reels

Hoe krijgt je Instareel meer views?

Door jezelf te onderscheiden. Dat is makkelijk gezegd, maar hoe doe je dat? Een aantal tips zullen je hierbij helpen: kies een mooie omslag zodat de video opvalt, zorg dat je Instagram Reels niet te lang wordt en maak de video bijvoorbeeld informatief, grappig of motiverend.

Probeer ook veel inspiratie op te doen, Instagram Reels bekijken en opslaan van andere kan je helpen in te zien wat je wel en niet leuk vindt. En tot slot, oefenen baart kunst dus maak meerdere video's en leer wat wel en niet werkt.

Een 'simpel' voorbeeld

De video hoeft niet lang, ingewikkeld of op een unieke locatie te zijn om een succes te zijn. Voorbeeld? Voor een motor gerelateerde Instagram page hebben we een Instagram Reels gemaakt die rond de 10 seconden duurde. Deze video heeft inmiddels 366.000 views, 22,300 likes en 136 reacties. Conclusie? Korte video, groot podium.

Hoe krijg ik meer views met mijn instareel?
Hulp nodig? Wij helpen je!

Meer views, likes en interactie? Wij helpen je graag om die doelen te bereiken. Met de juiste strategie zorgen we dat jouw content gezien wordt. 

bottom of page